20090823

Engager dig i dit studie!

Af Jesper O. Madsen / jesper @ fsr.ku.dk

Artikel fra 17. august 2009. Opdateret 23. august 2009.

Kære nye studerende! Vi vil så gerne have, at du engagerer dig!

Naturligvis ser vi gerne, at du bliver en del af Forenede Jurister, men vi ved også, at nogle bare ikke rigtig synes de har tid eller lyst til studenterpolitik. I så fald synes vi du skal finde noget andet at engagere dig i på jura. For jura bliver meget sjovere, hvis du kender andre jurastuderende og bliver en del af det sociale miljø på dit studie. Der findes et hav af muligheder, og her er der et par eksempler:

Du kan blive aktiv i Torsdag§Kaféen. Du kan læse mere her på siden, eller du kan klikke ind på denne facebookgruppe:
http://www.facebook.com/group.php?gid=29686833517&ref=ts

Du kan engagere dig hos Juridisk Diskussionsklub (JD). Her kan du blive en del af de aktive omkring fredagsbaren, det er gennem JD du køber festbilletter. Det er også gennem JD du kan komme ind på juras fodboldhold FC Culpa, synge i juras kor Lex Carminis, blive en del af FC Culpas cheerleadergruppe og meget meget mere. Læse mere på:
www.jdku.dk

The European Law Students Associations (ELSA) arrangerer debatarrangementer, studieture, oplæg og så er ELSA stedet hvor du kan møde en masse internationale studerende. Du kan læse meget mere på ELSA’s hjemmeside:
www.elsa.dk
Og navnlig på ELSA Københavns hjemmeside:
www.elsa-cph.dk

Du kan købe billige teaterbilletter gennem Juridisk Teaterforening, så kan du tage i teatret med nogle af dine medstuderende. Læs mere på denne facebookgruppe:
http://www.facebook.com/home.php?#/group.php?gid=6528307853&ref=ts

Der er blevet dannet en facebook-gruppe specielt for nystartede jurastuderende. Se mere på:
http://www.facebook.com/group.php?gid=130830757072&ref=mf

Endelig har du mulighed for at følge med i, hvad der rør sig blandt alle dine medstuderende på facebookgruppen Jura - Københavns Universitet:
http://www.facebook.com/group.php?gid=19403148459&ref=ts

Det er uden tvivl en fordel, at engagere sig i foreninger med andre jurastuderende. Det er rart at møde folk, som har været igennem det samme som du nu skal igennem, eller som deler dine glæder eller frustrationer over det ene eller det andet. Nogle gange kan det dog også være rart, at møde folk fra andre studier.

Forenede Jurister er en del af Studenterrådet. Hvis du vil engagere dig hos Studenterrådet anbefaler vi dig, at du møder op hos os. Du kan læse mere om Studenterrådet på:
www.sr.ku.dk

Forenede Jurister er også aktive i DJØF. Du kan læse mere om DJØF på:
www.djoef.dk
Herunder studiestarten kan du også besøge DJØF’s studiestatsside:
www.djoef.dk/studiestart

USG – Universitets Studenter-Gymnastik er en idrætsforening fortrinsvis for Studerende i Storkøbenhavn. Læs mere på:
www.usg.dk

Foreningen for homoseksuelle studerende hedder BLUS og holder bl.a. til i Studenterhuset hver tirsdag. Læs mere på:
www.blus.dk

Studenterhuset holder åbent alle ugens 7 dage, og serverer kaffe, te, øl, kage, sandwich og meget mere for studerende såvel som alle andre mennesker. Som studerende er du automatisk medlem af Studenterhuset, og du kan således få en klækkelig rabat med dit studiekort. Læs mere på:
www.studenterhuset.com

Københavns Universitets alumneforening hedder KUBULUS. Du kan læse mere på:
www.kubulus.ku.dk

Hvis du vil arbejde for et grønnere universitet, skal du engagere dig i Grønt Netværk:
http://www2.bio.ku.dk/gn/

Studenterforeningen blev stiftet i 1820 og arrangerer alt fra fester, kulturelle aftener, vinsmagning og meget meget mere. Du kan læse mere på:
www.studenterforeningen.dk

Billede fra et møde i Forenede Jurister. Husk vi holder intromøde den 22. september 2009, for såvel nye som gamle jurastuderende i JURAHUSET (Møderummet på 1. sal).