20061228

Vedtægter

VEDTÆGTER FOR FAGRÅDET FOR ­­ JURA

F O R E N E D E J U R I S T E R

§ 1. Forenede Jurister er et fagråd under Forenede Studenterråd ved Københavns Universitet

§ 2. Fagrådet har til formål at varetage de studerendes interesser ved Det Juridiske Fakultet og repræsentere de studerende i forhold til Studienævnet for Retsvidenskab.

§ 3. Alle studerende ved Det Juridiske Fakultet med et gyldigt årskort har tale- og stemmeret i fagrådet.

§ 4. Fagrådet vælger på det første møde i forårssemestret en formand og en næstformand.
Stk. 2. Formanden modtager og gennemser fagrådets post, holder løbende fagrådet orienteret herom og sørger for at relevante emner herfra bliver sat på dagsordenen.
Stk. 3. Den næstformanden har ansvaret for fagrådets økonomi og har fuldmagt til at disponere over fagrådets midler i henhold til retningslinier fastsat af fagrådet.
Stk. 4. På det i stykke 1 nævnte møde vælges også en kontaktperson til Stud.samf.-foreningen. Vedkommende modtager og gennemser post fra DJØF og Stud.Samf.-foreningen, og sørger for at relevante emner bliver sat på dagsordenen.

§ 5. Fagrådet vedtager såfremt det findes nødvendigt en forretningsorden hvor de i § 4 nævnte personers opgaver yderligere uddybes.

§ 6. Fagrådet kan på organisationens vegne opstille kandidater til Studienævnet samt fakultetsrådet.

§ 7. Fagrådet repræsenterer fagets studerende i Forenede Studenterråds Fællesråd og på Generalforsamlingen.

§ 8. Fagrådet forventer, at personer, som er valgt på dets lister, eller som bestrider tillidsposter for fagrådet, holder de studerende og Fagrådet orienteret om arbejdet og vigtige dagsordenspunkter, ligesom det forventes, at valgte tager del i de faglige diskussioner på faget og i Fagrådet og derved søger at nå frem til en fælles stillingstagen til væsentlige sager.
Stk. 2. Det forventes, at repræsentanter i Studienævnet, Fakultetsrådet, udvalg herunder, Fællesrådet, Generalforsamlingen og andre organer og lignende er moralsk forpligtede til at følge beslutninger truffet i Fagrådet.
Stk. 3. Følger repræsentanterne ikke Fagrådets beslutninger, kan fagrådet:
a) Påtale det overfor repræsentanter
b) Meddele at vedkommende ikke længere repræsenterer organisationen/fagrådet
c) undlade at genopstille vedkommende ved næste valg

§ 9. Det tilkommer Fagrådet at påse denne vedtægts overholdelse og træffe afgørelse i tvivlsspørgsmål.

§ 10. Ændringer i og tillæg til nærværende vedtægter skal vedtages på et fagrådsmøde med 2/3 flertal blandt de fremmødte.
Stk. 2. Det i stykke 1 omtalte fagrådsmøde skal være indkaldt lovligt og i overensstemmelse med eventuelle særlige regler i den i § 5 nævnte forretningsorden.

§ 11. Således vedtaget på fagrådets møde den 10. august 2004 og trådt i kræft umiddelbart herefter, jf. dog § 12

§ 12. På mødet hvor nærværende vedtægter vedtages, vælges de i § 4 omtalte personer for en periode frem til første valg i overensstemmelse med nærværende vedtægt i øvrigt.


Morten Tjørnelund Signe Juulskov Poulsen
Dirigent Formand