20061228

Studenterrådet

Studenterrådet/SR (som tidligere hed Forenede Studenterråd/FSR) udgøres af alle studerende på Københavns Universitet. Hverken mere eller mindre. Studenterrådet drives af studerende og arbejder altid for den politik, som de studerende kan enes om. Derfor er Studenterrådet en organisation i konstant bevægelse, og er de studerendes talerør overfor universitetet og omverdenen. Studenterrådet er samtidig uafhængige af partipolitiske interesser, fordi studenterrådet mener, det er vigtigt med én samlet organisation for alle studerende på KU.

Studenterrådet er dog ikke et totalt anarki. De studerendes talerør er i nogle tilfælde deres fagråd og fakultetsråd. Det er her Forenede Jurister kommer ind i billedet. Vi er de studerendes fagråd og fakultetsråd på jura. Dvs. at vi i en del henseender repræsenterer de jurastuderende i studenterrådet.

De overordnede linjer i Studenterrådet tegnes af generalforsamlingen og politikkonferencerne. Studenterrådet ledes til daglig af en bestyrelse og et forretningsudvalg ligesom studenterrådets økonomiske udvalg og studentermedlemmerne af Københavns Universitets Bestyrelse har indflydelse.

Følgende FJ'ere er repræsenteret i Studenterrådet.