20061228

Akademisk Råd

Akademisk Råd (hed tidligere fakultetsrådet) består af 13 medlemmer. Heraf har 10 repræsentanter stemmeret. Af disse 10 stemmeberettigede er 3 studenterrepæsentanter. Disse er valgt af og for de studerende. De resterende medlemmer består af et bredt udsnit af fakultetets ansatte, professore og undervisere. Dekanen er formand for akademisk råd.

Som det juridiske fakultets øverste kollegiale organ er det rådets opgave at varetage fakultetets hovedområder. Det er ådets opgave at fordele fakultetets økonomiske midler. Det er særligt her at de studerende spiller en vigtig rolle. Det er vores opgave at påse, at midlerne bliver fordelt således, at det både tilgodeser de studerende såvel som forskerne. Hvis der f.eks bevilliges en stor anden af de økonomiske midler til forskning, er der en risiko for at det kan gå ud over kvaliteten af vores undervisning. Blandt andet ved at manduktører og forelæsere får mindre forberedelsestid.

Det akademiske råds hovedopgaver er også at diskutere ny-ansættelser af forskere og undervisere. Endvidere er det dette forums opgave at tildele og uddele ph.d- og doktorgrader.

Vores repræsentanter i akademisk råd:

Kristian Hegaard
krhe@fredensborg.dk